Arjuna-Yoga
Yoga, meditatie, klankschaalmeditatie en stilteretraites
 
 
 

 

Yoga

Yoga, er zijn al zoveel Yoga scholen en toch komt er nog eentje bij. Er zijn in Arnhem veel goede yoga scholen. Aryuna Yoga onderscheid zich door een totale ervaring te bieden, op persoonlijk niveau. Dit houdt in dat er geen school aan te pas komt met lesroosters, maar dat wij een ontmoeting hebben in mijn studio, buiten of bij jou thuis. Deze sessies bestaan niet alleen uit yoga; meditatie en klankschaalmassages zijn hier een gelijk onderdeel bij.

Wellicht zie je door het "Yogabos" niet meer zien welke stijlen er worden toegepast. Bij Arjuna-Yoga wordt gebruik gemaakt van Raja Yoga, de Koninklijke Yoga met de houdingen (Asana's) vanuit Hatha Yoga. Bij mij geen vloeiende overgangen van de ene Asana naar de andere maar gewoon geconcentreerd op elke houding apart en wordt er langzaam opgebouwd van een paar seconden tot een paar minuten. Hierdoor kom je steviger te staan in je Asana. Er zijn houdingen die er voor zorgen dat lichaamsdelen sterker en soepeler worden. Ander houdingen masseren de ingewanden, openen je hart en longen. Elke houding is een voorbereiding voor de meditatie en zorgt ervoor dat jij je eigen lichaam beter aanvoelt.

Verder maak ik gebruik van energiestromen door ons lichaam (Pranyama's), Mudra's en vertel ik over de, zeg maar 10 geboden van Yoga, de Yama's en Nyama's en beoefenen wij de Asana's ook met behulp van de Chakra's, energiebollen in ons lichaam.