Arjuna-Yoga
Yoga, meditatie, klankschaalmeditatie en stilteretraites
 
 
 

 

Yoga

Yoga, er zijn al zoveel Yoga scholen en toch komt er nog eentje bij. Er zijn in Arnhem veel goede yoga scholen. Aryuna Yoga onderscheid zich door een totale ervaring te bieden, op persoonlijk niveau. Dit houdt in dat er geen school aan te pas komt met lesroosters, maar dat wij een ontmoeting hebben in mijn studio, buiten of bij jou thuis. Deze sessies bestaan niet alleen uit yoga; meditatie en klankschaalmassages zijn hier een gelijk onderdeel bij.

Wellicht zie je door het "Yogabos" niet meer welke stijlen er worden toegepast. Bij Arjuna-Yoga wordt gebruik gemaakt van Raja Yoga, de Koninklijke Yoga met de houdingen (Asana's) vanuit Hatha Yoga. Bij mij geen vloeiende overgangen van de ene Asana naar de andere maar gewoon geconcentreerd op elke houding apart en wordt er langzaam opgebouwd van een paar seconden tot een paar minuten. Hierdoor kom je steviger te staan in je Asana. Er zijn houdingen die er voor zorgen dat lichaamsdelen sterker en soepeler worden. Ander houdingen masseren de ingewanden, openen je hart en longen. Elke houding is een voorbereiding voor de meditatie en zorgt ervoor dat jij je eigen lichaam beter aanvoelt. En alles met humor en blijheid.

Gestart met "buren" yoga op verzoek van een paar buren. De groep is iets groter geworden en ik ben gaan uitwijken naar andere locatie en van "buren" yoga zijn we overgestapt naar "buurt" yoga.  

De lessen worden gegeven op maandagmorgen van 08:45 tot 10:15 en op dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Lokaties zijn het Chai chi centrum Sloetstraat en het wijkcentrum de Nieuwe Hommel in Arnhem. Wilt u hieraan deelnemen, stuur dan een mail naar info@arjuna-yoga.nl of loop binnen voor een kennismakingsles. Voor tarieven klik hier of ga naar tabblad tarieven.

De 8 stappen van Patanjali is de leidraad voor de lessen. Dat  zijn Yama (weigeringen), Niyama (idealen), Asana's (fysieke houdingen), Pranyama (energie beheersing), Pratyhara (loslaten), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie) en Samadhi (contemplatie). 

Ook voor kantooryoga kunt u bij mij terecht. Door veel, en meestal in een verkeerde houding, achter het scherm te zitten kan ons lichaam hier en daar wel pijntjes vertonen, stijf worden o.i.d. Hiervoor zijn er een aantal lichte en eenvoudige oefeningen welke een probaatmiddel zijn om te voorkomen dat het zover komt. Voor meer informatie of een offerte kunt u een mail sturen naar:        info@arjuna-yoga.nl